Referenties

Autonoom Gemeentebedrijf Stedelijk Onderwijs (AGSO) - Branddetectie, Camerabewaking, Inbraakbeveiliging, Toegangscontrole, Videofonie

Projectgrootte:

828 badgelezers
729 deuren
121 locaties
1 centrale server met 22.989 gebruikers

Project:

Het Stedelijk Onderwijs is sinds 1 juli 2010 een autonoom gemeentebedrijf (AG) van de stad Antwerpen. Als autonoom gemeentebedrijf is het Stedelijk Onderwijs een dochteronderneming van de stad met een eigen rechtspersoonlijkheid. Met de verzelfstandiging van het Stedelijk Onderwijs in 2010 veranderde de werking ingrijpend. Het Autonoom Gemeentebedrijf Stedelijk Onderwijs Antwerpen kreeg een flexibele en transparante structuur, waardoor het in staat is om zijn toekomst in eigen handen te nemen. The Belgian mag met enige trots zeggen dat we verantwoordelijk zijn voor de toegangscontrole van alle scholen die in deze scholengroep vallen. Onze samenwerking begon al terug in 2012. Onze prestaties bestaan grotendeels uit het plaatsen, indienststellen en onderhouden van de toegangscontrole en sloten.

Met behulp van onze gespecialiseerde partner in sloten zoeken wij steeds de beste oplossing in sluitwerk. Dit met het oog op conforme evacuatie onder alle omstandigheden en waarbij duurzaamheid in een schoolomgeving centraal staat.

 • Alle scholen staan in verbinding met 1 centraal beheersysteem.
 • AGSO gebruikt onze CLOUD oplossing als centrale beheer software. Momenteel worden er ± 22.000 actieve personen (medewerkers, leraars, studenten, …) beheerd via deze oplossing. Om reden dat integratie belangrijk is, is er een koppeling met het HR-Software platform (WiSa) van AGSO zodanig dubbele ingaven van signalitieke data vermeden worden.
 • De software en hardware is ontworpen voor Multisite doeleinden.
 • De schaalbaarheid is zeer groot waardoor AGSO zijn oplossing kan laten meegroeien met zijn behoeften. AGSO heeft inmiddels reeds uitgebreid met volgende toepassingen/integraties binnen SynCore:
  • Parkingbeheer (ANPR nummerplaatcamera’s)
  • Bezoekersregistratie in samenwerking met QR code en nummerplaten
  • Offline elektronische cilinders eCLIQ van Assa Abloy
 • Elke school bij AGSO kan zich aansluiten op de oplossing. De start is steeds een IP-Controller (type SynApp) waardoor men een 100% fall-back heeft in geval internet niet operationeel zou zijn.
 • De badge technologie werd afgestemd op de bestaande badges (Mifare Sector badges van de stad Antwerpen). Om de lezers een lange leeftijd te geven werd gekozen voor lezers die zowel Mifare/Mifare Sector als DESFire/DESFire-File ingesteld kunnen worden. Zo is een zachte migratie steeds mogelijk van Mifare/Sector naar Mifare/File.
 • De applicatie is 100% Web based met een uniforme Web interface zonder plugins. Dit wil zeggen dat men vanuit elke PC de software kan bereiken, uiteraard met de juiste “login & paswoord” combinatie.
 • Elke verbinding wordt SSL (met certificaat) beschermd. Zowel de verbindingen van de beheerder met de schermen als de verbindingen tussen Server en SynApp IP-Controllers.
 • De schaalbaarheid is enorm. Men kan puur met een software “license key” het aantal personen verhogen indien nodig. Dat was belangrijk voor AGSO dat de software soepel mee kan gaan met de geleidelijke implementatie van de verschillende sites.

AGSO heeft gekozen bepaalde zaken centraal te beheren (zoals de signalitiek & de mapping naar de authorisaties) en andere zaken worden decentraal beheerd. Zo kan elke verantwoordelijke van een school inloggen in de software voor het plaatselijk beheer. Wat hardware betreft kan gekozen worden voor centrale oplossingen met alle DIN-Componenten in een DIN-montagekast en een centrale voeding met noodbatterijen terwijl voor oudere gebouwen dikwijls een decentrale oplossing het meest gepast is.

< Terug naar het overzicht

Ontdek hoe The Belgian u kan helpen uw beveiligingsvraagstuk op te lossen.

Contacteer ons