Brandblussers en haspels

.

Meer dan 80% van de branden wordt met een draagbaar blustoestel of een haspel geblust. Deze zaken spelen een zeer belangrijke rol bij brandveiligheid.
.

Is uw blusser wel geschikt?

De keuze van de te gebruiken blusstof hangt in de eerste plaats af van de soort brand die geblust moet worden. Een onjuiste keuze bij het inplanten van de blussers kan later bij het gebruik zorgen voor weinig effectief blussen of zelfs gevaarlijk zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de levensgevaarlijke situatie die ontstaat wanneer brandend frituurvet wordt geblust met water.

https://www.youtube.com/watch?v=jYQmJs4nGWk

.

Kijk de pictogrammen op uw blusser na

Op het etiket van elk goedgekeurd blustoestel staan de pictogrammen weergegeven van de brandklassen waarvoor het toestel kan ingezet worden. Er moet ook rekening gehouden worden met de eventuele gevolgen na gebruik van het toestel, zoals bv. een sterke vervuiling door gebruik van een poederblusser, met als gevolg de nodige vertragingen inzake het heropstarten van de productie.

.

 Het volledige pakket

Als het bij u brandt, kan u dit dan zo snel mogelijk blussen?

Als er bij u thuis toch een brand ontstaat, wilt u uiteraard zo snel mogelijk blussen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Daarom biedt The Belgian u volgende zaken aan:

– Brandblusser € 79,99 incl BTW excl verzendingskosten € 10

– Branddeken € 19,99 incl BTW excl verzendingskosten € 5

– Rookdetector € 6,99 incl BTW excl verzendingskosten € 5

=> Promotie: Deze drie zaken zijn ook in één pakket verkrijgbaar voor slechts € 99 (inclusief BTW en inclusief verzendkosten).

Wilt u van dit aanbod genieten, plaats dan een bestelling via ons contactformulier of mail naar order@thebelgian.be. Deze producten zijn ook apart verkrijgbaar.

.

  • Hoe gebruik je een branddeken?

Neem de uiteindes van het deken vast en wikkel deze om je handen. Houd het deken goed open tussen jezelf en de brand. Dek de brand af met het deken en zorg dat er geen lucht meer bij kan. Laat het deken een tijd erop. Wanneer een persoon in brand staat, laat je zijn hoofd zeker vrij en begin je er net onder. Wrijf goed van boven naar beneden. Wanneer de vlammen gedoofd zijn, kan je het slachtoffer afkoelen met water.
https://www.youtube.com/watch?v=Wo2b1qYwBz4
https://www.youtube.com/watch?v=HsYdVRsadag
.

  • Waar hang je een autonome rookdetector bij jou thuis?

  • Hoe gebruik je een schuimblusser?

https://www.youtube.com/watch?v=iJlegoL4FFU