Conventionele branddetectie
.

Rook of warmte

Een conventioneel branddetectiesysteem maakt gebruik van conventionele branddetectoren die reageren op rook of warmte.  Een branddetector heeft een uit/aan werking, ofwel in rust of in alarm. Het is de detector zelf die, aan de hand van een ingesteld alarmniveau, beslist om het alarm in werking te stellen.
.

Zones

Bij een conventionele branddetectie worden de detectoren ingedeeld in zones. Een zone is een deel van een gebouw waarvan de oppervlakte beperkt dient te zijn om de plaats van de detectie zo vlug mogelijk te lokaliseren. De zone waarin de detectie plaatsvond, wordt op de centrale aangeduid met een rode lamp. Een conventioneel branddetectiesysteem wordt gebruikt voor kleinere branddetectie-installaties.

.
Soorten detectoren

 • Optische detector: Bij rookontwikkeling zal deze detector in alarm gaan, ongeacht temperatuurstijgingen.
 • Thermische detector: Wanneer in een ruimte de temperatuur boven een bepaald punt gaat, zal deze alarm geven.
 • Thermovelocimetrische detector: Detecteert een temperatuurstijging, berekent aan de hand van meerdere opeenvolgende metingen.
 • Multisensordetector: Een combinatie van thermische en optische detectie. De gevoeligheid van de optische detector verhoogt naarmate de temperatuur oploopt.

Hebt u een vraag of wenst u een prijsofferte omtrent conventionele branddetectie? Contacteer ons vandaag nog via onderstaand formulier of bel naar 052/31 59 60.

  Uw naam

  Uw e-mail

  Onderwerp

  Uw bericht