Een dag in het leven van een technieker bij The Belgian

De dag begint om 7u in je camionette en vertrek je rechtstreeks naar de werf of uitzonderlijk naar het bedrijf in Meise om bijkomende materialen (die reeds klaarliggen) in te laden.

Samen rijden we dan van hieruit naar de werf.

Eens op de werf zorgen we voor een veilige werkplek en beginnen we eraan. We bespreken wie, wat, waar en wanneer gaat doen en nemen ons materiaal.

Zo installeren we een nieuwe badgelezer terwijl het andere team de bekabeling verzorgd. Voor de bekabeling moeten kabelgoten voorzien worden die we bevestigen op de minst storende plek. Hier het plafond van de parkeergarage. Soms kunnen we ook gebruik maken van reeds aanwezige kabelgoten. Ook hier moeten we opletten dat we veilig en net werken.

‘s Middags eten we gezellig samen in de refter van de klant (wanneer dit mogelijk is).

Na de middagpauze gaan we verder met werken zoals de bekabeling voorzien voor een nieuwe videofoon. Hier moeten we via valse plafonds naar een kabelschacht om zo de kabel naar een andere verdieping te krijgen om deze aan te sluiten.

Ook hier moeten we proper en discreet werken zodat de mensen aanwezig in het bedrijf niet teveel overlast ondervinden van onze werkzaamheden.

Tot slot zorgen we dat we de werkplek proper achterlaten voor we naar huis gaan.

Rond 16u vertrek je van de werf naar huis en zit je werkdag erop.

Als technieker sta je er nooit alleen voor. Je kan altijd beroep doen op je collega’s.