Referenties

Proximus - Branddetectie

Voor Proximus is The Belgian verantwoordelijk voor de branddetectie bij verschillende gebouwen.

De branddetectie installatie is, afhankelijk van het gebouwtype, uitgevoerd met een stand-alone adresseerbare branddetectiecentrale type NF2000 of NF3000 of een gesloten ringnetwerk “ID2NET” van meerdere adresseerbare brandmeldcentrales van het type Notifier NF3000.

Elke centrale bestaat modulair uit 2 tot 8 lussen die elk op zijn beurt tot 99 detectoren en 99 modules kunnen bevatten. In geval van een systeem in netwerk worden ook hier alle alarmen en storingen van het ene paneel weergeven op de andere panelen en kunnen van daaruit behandeld worden. In hoofdzaak wordt gebruik gemaakt van het optische rookmelder principe met Notifier SDX-751   of NFXI-OPT detectoren. Deze hebben op zowel voor hun vooralarm als brandalarm level diverse instelbare gevoeligheden. Meerdere grote Datacenter locaties zijn bijkomend uitgerust met hoog gevoelige adresseerbare “LASER” rookdetectors type FSL-751 voor de aansturing van de automatische blussystemen. De bluspanelen zijn van het type RP1R SUPRA. Alarmen en storingen van de diverse locaties worden op contactbasis door gemeld naar een intern meldkamersysteem van Proximus. Voor de grotere sites is er een 3rd party protocol koppeling met een overkoepelend gebouwbeheersysteem.

De site van 02GAM (kantoorcomplex met datacenter) is bijkomend uitgerust met ons visualisatiesysteem WINGUARD waarmee we op alle verdiepingen TV schermen aansturen die in geval van brandalarm met Autocad plannen automatisch de exacte locatie van de brandhaard weergeven. Sturingen worden zowel centraal (gegroepeerd in op maat uitgewerkte stuurkasten) of decentraal met individuele adresseerbare stuurmodules op een lus overwaakt en aangestuurd.

Momenteel loopt er een bijkomende uitbreidingsproject van zeer kleine “LDC” locaties uitgerust met kleine conventionele INIM Smartline brandcentrales met een beperkt aantal rookdetectors type INIM ID100.

< Terug naar het overzicht

Ontdek hoe The Belgian u kan helpen uw beveiligingsvraagstuk op te lossen.

Contacteer ons